Ho Chi Minh City - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van PetraJose - WaarBenJij.nu Ho Chi Minh City - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van PetraJose - WaarBenJij.nu

Ho Chi Minh City

Door: Jose/Petra

Blijf op de hoogte en volg

10 November 2014 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Maandag 10 november:
Gisteravond waren we nog naar de markt in het centrum van Da Lat geweest. Lekkere pizza gegeten bij een straattentje.
Vanmorgen weer vroeg op voor een vlucht van drie kwartier naar Ho Chi Minh City. Om 10 uur waren we bij het Hotel Le Duy in het centrum van de stad. Het was er toen al 29 graden. Erg benauwd en het verkeer is zeer druk en chaotisch.
Eerst koffie gedronken bij Starbucks. Vandaag zijn we voor het eerst bedonderd door een 'riksja' rijder. Hij pakje zomaar 500.000 dong (18,50 euro)uit onze portemonnee voor een klein stukje fietsen met ons voorin. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan het museum van oorlogsoverblijfselen. De verschrikkingen van de oorlogen met de Fransen en Amerikanen worden getoond door heel veel foto,s, replica's van de beruchte 'tijgerkooien' en glazen stolpen met door Amerikaanse ontbladeringsmiddelen vervormde foetussen. Na een lekkere lunch met een overheerlijke cocktail zijn we verder gewandeld via de Notre Dame naar de Stadsschouwburg, ook wel Opera genoemd. Hier hebben we een fantastisch mooie show gezien van AO show (moet je maar eens opzoeken op internet AOshow Saigon). Nu zitten we op onze kamer en gaan zometeen lekker slapen, want morgen moesten we weer vroeg op.

• 10 November 2014 - 17:50

Marc:

Hallo dames fijn te lezen dat het jullie goed gaat. Let voortaan goed op je portemonnee. We zijn wel heel benieuwd naar jullie foto,s. Gr Marc en jose. P.s Petra het was bere gezellig op het 11-11 bal een mooi stel als prins en adjudant, en un stone jeugdprins Teun van Dongen jawel zoon van peter

• 10 November 2014 - 18:19

Tonnie En Annemiek:

jullie een geweldig reisje zo te zien nog veel plezier groetjes uit heesch

• 10 November 2014 - 21:10

Sjefri Ria:

We hebben het opgezocht op youtube AOshow saigon, ziet er inderdaad heel leuk uit. Zoiets zie je hier niet. morgen weer een fijne dag gewenst.

• 10 November 2014 - 21:41

Franka:

Hoezo mag die riksja rijder zomaar zelf geld uit jullie portemonnee pakken??
    En hebben ze daar ook een Notre Dame??
    Wel lekker weer daar maar is 29 graden niet te heet???
    Wij wensen jullie nog heel veel plezier en veel te beleven.
    Geniet ervan!!!!!

Groetjes, Piet en Franka

• 11 November 2014 - 08:56

Mark En Elle Noa En Faya :

Hoi ik heb de show op YouTube gekeken en ziet er mooi uit. Niet slim hè geld uit je portemonnee laten pakken. Maar goed heb je dat ook weer mee gemaakt. Dat zal nu niet meer gebeuren. Ben erg benieuwd hoe jullie het in de oorlogsgraven gaan vinden. Lijkt me erg indrukwekkend!
    Xxx en een dikke knuffel van ons!